Meet & Greet fredag
Fredag d. 1. marts fra kl. 15 kan du komme forbi Huset Trøjborg til en uformel Meet & Greet, hvor vi samtidig går og stiller op. Vi regner med at blive på stedet i hvert fald frem til ca. kl. 19, hvorefter vi måske bevæger os ud i byen. Til Meet & Greet vil der være god tid til at hyggesludre og lære folk at kende inden vi alle sammen får travlt med programmet.

Program for Cozy Universer lørdag den 2. marts

Lørdagens program løber fra kl. 10.00 til ca. 18.30. Mellem de enkelte programpunkter er der indlagt pauser på mindst 15 minutter. Frokostpausen varer en hel time, med mulighed for at deltage i temasamtaler, anbefalingscirkler o.l. Se mere om programpunkterne nedenfor

10:30 – 11.15

Fremtidens Fritid
Et oplyst og oplysende causeri om hvad der mon sker med vores fritid i fremtiden. Vil vi stadig have den? Vil vi have andet?

Programpunktet ledes autokratisk af forfatterne Jesper Rugård & Majbrit Hæyrup, men der er plads til respektfulde indspark fra publikum. Kom og fabuler med os!

10:30 – 11.15

Middelaldermyter og mørke moderniseringer – Kong Arthur og co. i det 21. århundrede
“Nyfortolkninger af myter er ikke noget nyt fænomen; langt fra, men der findes en større variation i fortolkningerne nu om dage end nogensinde før. Bl.a. finder man ofte den “mørke” genfortolkning af en klassisk fortælling, men hvad sker der, når forfattere laver af mørke genfortolkninger af en så ren og idealistisk figur som Kong Arthur. Litteraturhistoriker Valdemar Lenschow vil i dette foredrag præsentere sit speciale fra foråret 2023, der netop omhandler den store fremkomst af dystre fortolkninger af Arthur legenden, der er opstået de seneste år, og hvordan denne fremkomst til dels hænger sammen med Brexit”
Foredrag med Valdemar Rygaard Lenschow

11:30 – 12.15

Solarpunk – en fremtid det er værd at stræbe efter.
I antologien Solarpunk, fra Krabat, giver 20 forfattere deres bud på en grøn fremtid. På dette panel taler frem forfattere om genren, deres egne noveller og processen med at skrive dem
Paneldeltagere: C.G. Valentin, Sabine Baudtler-Vedersø, Maria Aagaard og Anne Spanget-Larsen Moderator: Jane Mondrup.

12:35 – 13.15

I frokostpausen har vi et kortere pause-punkter, hvis man har lyst til at snakke med andre fans i en strukturert samtale.

12:35-13:15 Boganbefalinger: Del dine yndlingsbøger med andre fans og få inspiration

12:35-12:55 Hør om andre coner: Kan du ikke få nok af at være på con? Del ideer til andre coner rundt om i Europa der er værd at besøge. (in English if needed)

12:55-13:15 Snus til arrangørgruppen: Næste år slår vi Vilde Universer op for fuld skrue igen. Har du lyst til måske at blive involveret? Kom og hør om hvad arbedjet indebære og hvordan det foregår! Vi får brug for din hjælp

13:15 – 14:00

Gysets grænseland.
I disse år rykkes grænserne for hvad horror kan være. Genren blander sig med andre typer af historier og udvider selv spektret for tematikker og fortælleformer.
Paneldeltagere: Tabish Khair, Mariane Mide, Seb Doubinsky og Jonas Aagaard Dinesen. Moderator: Jane Mondrup.

NB: Panelet afholdes på engelsk!

13:15 – 14:00

Low Fantasy
Skru ned for magien og op for realismen

Mange læsere forbinder fantasy med overnaturlige væsner og magiske verdener. Men hvad sker der med forståelsen af genren, når forfatteren skruer ned for maginen og op for historiske elementer.
De to forfattere Thea Astrid og Jeanette Sigtenborg fortæller om hvordan de arbejder med genren i deres bøger, og om low fantasy kan noget, som high fantasy ikke kan.

14:15 – 15:00

Ursula K. Le Guin
– Fornyer af science fiction-genren

Ursula K. Le Guin (1929-2018) var en af det tyvende århundres væsentligste science fiction og fantasy forfattere. Flere af hendes værker regnes for SFF-genrens hovedværker og skabte fornyelse indenfor bl.a. den utopiske roman og miljøfiktion.
Foredrag ved Niels Dalgaard (f. 1959), PH.D. i nordisk litteratur. Dalgaard har forsket i og skrevet om science fiction i mere end 40 år. Han redigerer tidsskriftet ‘Promixa’ og har senest udsendt ‘Modstand og håb – dystopier og katastrofer i ungdomslitteraturen’.

14:15 – 15:00

Gru & gravsten
Horrorhyggelig kirkegårdsvandring
Tag en varm jakke på og gå med Mariane Mide på kirkegården. Vi løfter numsen fra stolene og snakker lidt om hvad kirkegårde kan for gyset og om vi er bange for gravene. Nordre kirkegård ligger lige overfor trøjborghuset, og det bliver en stille og rolig tur – hvad tempoet angår. Tag med, hvis du tør!

15:15 – 16:00

Fantastikkens fede sprog
De fantastiske genrer beskriver verdener, ideer, væsner og folkeslag, der ikke eksisterer – alt sammen med sprog. Hvad gør sproget i de fantastiske genre til noget særligt? Og hvornår bliver det rigtig fedt?
Oplæg af Jakob Drud og Kenneth Krabat med publikumsinddragelse

15:15 – 16:00

Te, kage og Cozy Fantasy
Diskutér cozy fantasy med andre læsere, mens vi drikker te (og kaffe) og spiser et stykke kage.
Hvorfor higer mange af os efter slice of life fantasy, hvor det er det personlige der er på spil, snarende verdens undergang.
Publikumssamtale med Sidsel N. Pedersen som vært

16:30 – 17:15

PODCAST vs. PODCAST
Jeppe Herndorff Nissen fra ‘Læs den!’ møder Mads Brynnum fra ‘Noget med drager’ for at tale om de bøger der har formet dem som læsere af de fantastiske genrer. Hvad var det som gjorde bøger som Dragonlance eller Dune til noget særligt? Hvilke horisonter har de åbnet? Og hvordan har de holdt ved genlæsning?

17:30 – 18:25

Fanfiction karaoke
Din vært vil guide dig igennem fanfictions vidunderlige universe, fra comedy til cringe, fra poesi til pining, med dig, kære publikum, som fortæller. Publikumsdeltagelse altafgørende, skuespiltalent undværlig, forkendskab unødvendigt. Explicit!
Vært: Sanna Bo Claumarch

19:30 – 22:00

Middag og hygge
Alle deltagere i træffet er velkomne til middagen, der også foregår på Huset Trøjborg, med tyrkisk takeaway fra Saray Kebab. Du kan bestille plads til middagen (og se menuen) når du køber billet. Hvis du har købt billet og gerne vil være med til middagen alligevel, så kontakt os: vildeuniverser@gmail.com senest den 25/2