Oprids af programmet

Vilde Universer 2025 afholdes på Folkestedet i Aarhus fredag d. 21. februar. til søndag d. 23. februar.

Herunder kan du se et oprids af tiderne og i grafikken til højre de programpunktstemaer vi arbejder på. For enkelte programpunkter, se længere nede.

Fredag
15.00: Dørene åbner, opstilling og hygge
17.00-19.00: Lettere program
Fra 19.00: Fælles aftensmad

Lørdag
9.00: Dørene åbner
10.00-18.00: Program
18.00-19.00: Koncert og hygge
Fra 19.00: Middag

Søndag
10.00: Dørene åbner
10.30-16.30: Program
16.30-17.30: Oprydning

Fredag eftermiddag begynder vi med nogle hygge- og samværsprægede programpunkter, sideløbende med opstilling og praktiske forberedelser. Om fredagen vil der være gratis adgang for alle. Vi giver en eller vand til dem der hjælper til, og vi regner med enten at foretage en fælles pizzabestilling eller finde et passende sted ude i byen at spise aftensmad sammen.

Lørdag og søndag kører vi på med et mere omfattende og ambitiøst program end nogensinde før, med op til 4 samtidige programpunkter. Lørdag aften er der festmiddag. Hvis middagen endnu ikke optræder som tilkøb under tilmeldingen, får du mulighed for at melde dig til senere.

På vores sider på Facebook og Instagram er vi lige så stille begyndt at poste opslag om de enkelte programpunkter. Grafikkerne indsættes her, efterhånden som de er klar:

FIKTION OG (U)VIRKELIGHED
fiktion er ikke virkelig. Men er virkeligheden? Og hvad sker der når vi trækker vores egne oplevelser ind i litteraturen, når litteraturen indkapsler sig selv i lag af fiktion-i-fiktion, eller når den stiller spørgsmål ved virkelighedens grundlæggende natur? Vi diskuterer forholdet mellem virkelighed og fiktion i et panel bestående af:

Anna Laurine Kornum. Billedkunstner, illustrator og skaber af bl.a. de grafiske romaner Mit indre øje og Valmuemarkens Paradox.
Boris Hansen. Forfatter til serierne Den ældste myte, Pantheon og Tavse verdner.
Morten Leth Jacobsen. Forfatter til adskillige romaner og til februar aktuel med Månen er af papir.
Jane Mondrup (moderator). Forfatter til romanen Zeitgeist og børneromanen Vattes vandring.


KAN VI GENKENDE VERDEN EFTER DOMMEDAG?
Den postapokalyptiske verden kan generelt portrætteres på to måder; velkendt men ødelagt eller totalt fremmed. Men hvad opnår disse forskellige tilgange? Hvad siger de om vores frygt for fremtiden? To nyere eksempler på dansk postapok demonstrerer forskellen; Efter København (Christian Skovgaard, 2022) og En verden vi ikke kender (Lea Grosen Jørgensen, 2023). De to bøger vil i dette foredrag blive sammenlignet for at demonstrere, hvad henholdsvis den ene og den anden tilgang opnår.

Valdemar Lenschow er dobbelt cand. mag i litteraturhistorie og historie fra Aarhus Universitet med en forkærlighed for det mytiske og det mærkelige i fiktionen. Han har som anmelder skrevet om begge værker, der er fokus på i foredraget, og er desuden vært på podcasten Middelalderlig.